Specialistische expertise bij u thuis!

Specialistische expertise bij u thuis!

Varimed kan bogen op een jarenlange ervaring met betrekking tot de levering en implementatie van beeldverwerkende systemen in de gezondheidszorg. Termen als DICOM, HL7, PACS (I en II) en RIS zijn dan ook niet onbekend. Zoekt u advies omtrent deze systemen dan kunnen wij u hierin helpen.

Werk als radioloog efficiënt thuis

Voor een medisch specialist lijkt de term thuis werken wel een contradictio in terminis. De medisch specialist is werkzaam in het ziekenhuis en niet thuis. Maar binnen de werkzaamheden van de radioloog zijn er enkele aspecten waarvan het voordeel kan hebben om daarvoor thuis te werken. Het gaat hier onder meer om het beoordelen en verslaan van radiologische onderzoeken waarbij het stellen van de diagnose niet plaatsgebonden hoeft te zijn. Met andere woorden, het maakt niet uit waar het werkstation staat, als het radiologisch verslag maar gemaakt kan worden.

De mogelijkheid tot het thuis werken door de radioloog heeft te maken met ingewikkelde technische infrastructuur.

De techniek achter het thuiswerken

De techniek achter het thuiswerken

De mogelijkheid tot het thuis werken door de radioloog heeft te maken met ingewikkelde technische infrastructuur. In eerste instantie lijkt het vrij simpel om een “lijntje” naar huis te leggen, maar de praktijk is weerbarstiger. Zo dient het ziekenhuis rekening te houden met de beveiliging van hun eigen netwerkinfrastructuur.

Varimed BV heeft samen met ter zake deskundigen een infrastructuur ontwikkeld waarmee het mogelijk is om het netwerk van het ziekenhuis uit te breiden naar de radioloog thuis met behoudt van de beveiliging. Varimed BV installeert, configureert en implementeert daartoe Cisco-PIX routers om een site-to-site verbinding (direct-IP) tussen de thuissituatie en het ziekenhuis te creëren. Deze infrastructuur is niet te implementeren zonder de steun van de afdeling ICT. Tijdens het project zullen we dan ook in nauw contact met hen de thuiswerkstations installeren.

Wenst u meer informatie over het thuiswerken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord!