Thuiswerken Renier de Graaf

Radiologen van 't RdGG kunnen nu efficiënt thuiswerken

[25-02-2019]

Ook Reinier de Graaf heeft voor haar radiologen een extern netwerk gebouwd waarbij zij vanaf thuis hun radiologische onderzoeken kunnen beoordelen en verslaan.

De mogelijkheid tot het thuis werken door de radioloog heeft te maken met ingewikkelde technische infrastructuur.
Varimed BV heeft samen met ter zake deskundigen een infrastructuur ontwikkeld waarmee het mogelijk is om het netwerk van het ziekenhuis uit te breiden naar de radioloog thuis met behoudt van de beveiliging. Varimed BV installeert, configureert en implementeert daartoe Cisco-PIX routers om een site-to-site verbinding (direct-IP) tussen de thuissituatie en het ziekenhuis te creëren. Deze infrastructuur is niet te implementeren zonder de steun van de afdeling ICT. Tijdens het project zullen we dan ook in nauw contact met hen de thuiswerkstations installeren.

Verwacht wordt dat het deze maand afgerond wordt zodat de medisch specialist thuis radiologische onderzoeken kan beoordelen en verslaan.

Varimed BV gaat verhuizen!

[14-12-2018]

Wij hebben u leuk nieuws te melden:
Varimed gaat op 17 december 2018 verhuizen naar een nieuwe locatie!

Het nieuwe (bezoek/post) adres is:
Franciscusweg 28
1216 SK Hilversum


Het telefoonnummer blijft ongewijzigd.

Onze diensten en service blijven uiteraard zoals u van ons gewend bent.
U bent altijd welkom om een kopje koffie bij ons te komen drinken.

Faillissement MC Slotervaart

[02-11-2018]

Het aangekondigde faillissement van MC Slotervaart en de mededeling dat er geen mogelijkheden meer waren voor een doorstart, sloeg natuurlijk in als een bom. Voor iedereen die hoopte op een (gedeeltelijke) doorstart is dit een teleurstellende uitkomst. Dat geldt al helemaal voor alle betrokkenen, zorgverleners, medewerkers en patiënten die graag hadden gezien dat het ziekenhuis zou blijven.

Na deze uitspraak is de overdracht van patiënten in gang gezet. Hierbij hoort ook alle patiëntengegevens die moeten worden gebrand op een CD of DVD. In overleg met de curatoren heeft Varimed de nodige consumables en een CD/DVD Robot aan het ziekenhuis kunnen leveren. Op deze manier kan het ziekenhuis de patiëntengegevens aan alle patiënten meegeven.

Nieuwe reseller Gelpro Matten!

[01-05-2018]

Met de leverancier van de Gelpro matten heeft Varimed BV afgesproken dat wij ons volledig zullen richten op de import van de matten en ondersteunend zullen zijn voor de resellers in Europa.

Voor Nederland heeft RFC-Products de distributie en verkoop van de matten overgenomen, effectief per 1 mei 2018.

Na wat proefplaatsingen bij verschillende ziekenhuizen blijkt GelPro als hulpmiddel een doorslaand succes te zijn!! Onder andere het Rijnstate ziekenhuis, Radboud UMC, Elisabeth TweeSteden ziekenhuis, HagaZiekenhuis, Tjongerschans, Erasmus MC en de Noordwest ziekenhuisgroep maken al gebruik van deze matten.

Staat u veel in u dagelijkse werkzaamheden en heeft u belangstelling om deze mat eens uit te testen? Neem eens een kijkje op de website van RFC Products en neem gerust vrijblijvend contact met ze op!

Thuiswerken De Tjongerschans

[30-11-2017]

Ziekenhuis De Tjongerschans heeft in november 2017 voor haar radiologen een extern netwerk gebouwd waarbij zij vanaf thuis hun verslagwerk kunnen doen. Varimed is blij dat zij De Tjongerschans heeft kunnen faciliteren met de hardware en infrastructuur voor de VPN-tunnel.

Interventiekamer Groene Hart Ziekenhuis

Varimed wederom trotse partner van het GHZ

[15-7-2017]

Afgelopen maand is in het Groene Hart Ziekenhuis een nieuwe Interventiekamer in gebruik genomen. Met behulp van nieuwe apparatuur kunnen er beelden in 3D weergegeven worden waardoor de specialisten beter kunnen zien waar bijvoorbeeld een stent in het bloedvat precies geplaatst moet worden. Zodoende kunnen ze sneller en nog nauwkeuriger werken.

Als trotse partner van het GHZ mocht ook Varimed een bijdrage doen aan deze verbouwing. Zo plaatsten wij 12 lichtpanelen in het plafond van de behandelruimte ten behoeve van het speciale lichtplan. Met één druk op de knop vanuit de controleruimte kunnen de panelen voorzien worden van een kleur en lichtsterkte waardoor een rustgevende omgeving met kleuraccent voor de patiënt wordt gecreëerd.

Wij wensen het Groene Hart Ziekenhuis veel succes met deze prachtige nieuwe behandelkamer!

 

Nieuwe werkplekken voor ZMC

Afdeling Radiologie Zaans Medisch Centrum kiest wederom voor Varimed BV

[3-5-2017]

Het zal u niet ontgaan zijn, het Zaans Medisch Centrum is verhuisd naar een nieuwe locatie. Het nieuwe gebouw op het Koningin Julianaplein 58 staat naast het oude pand. Op 27 januari jl. is de verhuizing gestart en door middel van een verbindingstunnel zijn alle patiënten overgebracht. Alles is naar wens verlopen.

Ook wij hebben een steentje mogen bijdragen en daar zijn we best trots op. Mede door een jarenlange goede relatie met het ziekenhuis en goed advies heeft Varimed de hardware op de afdeling Radiologie mogen vernieuwen. Zowel de werkstations alsmede de radiologische monitoren zijn weer "State of the Art" waarmee alle patiënten mede dankzij onze zakenpartners HP en Eizo weer kunnen vertrouwen op een goede diagnose en behandeling.

Nieuwe werkplekken voor ZMC

Discproducer voor Vumc

Varimed levert een nieuwe Epson Discproducer aan VUmc Amsterdam

[15-12-2016]

Onlangs heeft Varimed het VUmc Ziekenhuis (gevestigd in Amsterdam) mogen voorzien van een nieuwe CD/DVD Robot. Hierbij is gekozen voor de Epson PP100-II Discproducer.

Deze kan 30 CD's en 15 DVD's per uur branden voor patiënten alsmede voor andere ziekenhuizen. Zodoende blijven andere partijen op de hoogte van de diagnose die gesteld is in het VUmc. Dankzij software van Perennity (een bekende speler in de ziekenhuiswereld) is de communicatie tussen de database van het ziekenhuis (Sectra PACS) en de robot tot stand gekomen waardoor deze optimaal presteert.

Samenwerking met het Ziekenhuis Amstelland.

Varimed BV wordt dedicated partner voor verbouwingprojecten ZHA

[6-12-2016]

Varimed BV is vanaf heden partner in diverse verbouwingsprojecten van het Ziekenhuis Amstelland te Amstelveen. Eerdaags zal al gestart worden met de werkzaamheden voor het nieuwe geboortecentrum, deze zal een nieuw lifestyle-thema met zich mee brengen wat zich zal onderscheiden van de rest. Zwangere cliënten van Ziekenhuis Amstelland krijgen vanaf heden, naast vakkundige begeleiding van de vakgroep Gynaecologie, ook een lifestyle-begeleidingsprogramma aangeboden. Dit lifestyle programma is ontwikkeld door Radmilo Soda (bekend van SBS Obese) en vastgelegd in zijn gloednieuwe boek “MOMS”. Hierin staan beweging en voeding tijdens en rond de zwangerschap centraal. Varimed BV mag uit haar portfolio diverse technische toepassingen van Dream Think Imagine voorzien in de verloskamers, receptiebalie, gang en centrale ruimte op de afdeling. Door creatief met licht, kleuren, diverse projectie's en displays te werken krijgt de afdeling zijn unieke sfeer. Woensdag 23 november was dan ook de officiële ondertekening van deze samenwerking een feit. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Vlnr: S. Bak, F. van Ravels (Varimed), R. Soda (Soda Bodyfit), H.F.A.M. Huijsmans (Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland), I. Purperhart (Hestia), F.F. J.M. Schaepkens (CFO Ziekenhuis Amstelland)

Gerelateerd artikel van het Ziekenhuis Amstelland

Samenwerking met het Ziekenhuis Amstelland.

Varimed: Uw onderhoudspartner voor Epson en Rimage

Vervangen van Maintenance Box, Drivers, Printers of Ventilatoren, alles voor uw discproducer!

[1-12-2016]

                    

Discproducers zijn voor het ziekenhuis belangrijke apparaten, ze voorzien de patiënten of andere ziekenhuizen van CD's of DVD's met belangrijke beelden en informatie van hun onderzoek.

Bij uitval van deze apparatuur is dus vaak snelheid geboden met betrekking tot een reparatie zodat de afdeling zijn patiënten snel weer in deze diensten kan voorzien. Vaak zijn maintenance kits, drivers, printers of ventilatoren snel te vervangen en kunnen de ziekenhuizen weer verder met de orde van de dag. Heeft u storingen met uw discproducer, of vragen over het onderhoud, bel dan met: 035-8870799 of stel ons de vraag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij helpen u graag verder,

Het Varimed team.

                   

 

GelPro matten veroveren Nederland

De Nederlandse OK ontdekt GelPro mat voor langdurige, staande procedures.

[15-8-2016]

Onlangs heeft Varimed bij enkele Nederlandse ziekenhuizen dit product geïntroduceerd. Het doel hierachter was om de ervaringen te peilen van de OK-specialisten in ons land.

De mat, die bedoeld is voor verlichting van de voeten en benen bij langdurige staande activiteiten werd al langere tijd in Amerika toegepast in zowel Laboratoria, OK afdelingen alsmede Apotheek afdelingen. Toch was er gek genoeg was er in Europa nog geen bekendheid met GelPro?

Na wat proefplaatsingen bij verschillende ziekenhuizen blijkt GelPro als hulpmiddel een doorslaand succes te zijn!! Onder andere het Rijnstate ziekenhuis, Radboud UMC, Elisabeth TweeSteden ziekenhuis, Tjongerschans, Erasmus MC en de Noordwest ziekenhuisgroep maken al gebruik van deze matten.

Staat u veel in u dagelijkse werkzaamheden en heeft u belangstelling om deze mat eens uit te testen? Neem dan gerust contact met ons op!

035-8870799 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://varimed.nl/producten/category/gelpro-medische-matten

 

 

 

 

Discproducers voor Gelre Groep

Varimed levert 2 x Rimage MDD 2410 aan Gelre Ziekenhuizen

[20-4-2016]

Onlangs heeft Varimed de Gelre Ziekenhuizen (gevestigd in Apeldoorn en Zutphen) mogen voorzien van nieuwe CD/DVD Robotten. "Na circa 8 jaar naar tevredenheid gewerkt te hebben met Rimage Discproducers waren deze nu toch echt aan vervanging toe", aldus Dhr. Bronts, manager Radiologie.

De keuze is wederom gevallen op de Rimage, ditmaal de MDD 2410 modellen. Deze betrouwbare discproducers branden onderzoeken en printen gegevens op CD/DVD's voor de distributie voor andere ziekenhuizen en patiënten. Ze zijn compacter en sneller als hun voorgangers.

Daarnaast heeft de Gelre-groep zich ook voorzien van de IQ-Lite DICOM Reader software. Deze software maakt het mogelijk de Rimage Robot om te schakelen naar een inleesmodus waarbij deze meerdere DVD's achter elkaar kan inlezen en kan reconciliëren. Dit geeft de gebruiker de vrijheid om na dit proces de ingelezen data (verzameld in een aparte folder) te beoordelen en door te zetten naar zijn/haar PACS.

Thuiswerken in de Radiologie

Een veel besproken onderwerp, Radiologie en thuiswerken van Radiologen.

[21-07-2015]

Hoe makkelijk zou het zijn een even een beroep te kunnen doen op een specialist thuis vooroverleg, of vanuit thuis ongestoord een aantal verslagen te kunnen verwerken, Varimed is hierbij uw partner om dit te realiseren.